Liisan lista

Erävoitto populismista

Suomen Portugal-ratkaisu uusine lisäehtoineen on otettu tyytyväisenä vastaan Euroopan parlamentissa. Erityisen iloisia oltiin EP:n sosialidemokraattisessa ryhmässä, jossa populismin voittoa ehdittiin jo pelätä. Tuntui kuin koko eurooppalainen sosialidemokratia olisi saaanut uutta energiaa ja inspiraatiota Suomen demarien kokonaisuuteen ajamista rahoitusmarkkinaverosta ja takuuksien sijoittajavastuista.

Euroopan eduskunnasta eli EP:sta on syytä onnitella Jutta Urpilaista ja Jyrki Kataista tuloksesta. Hieno saavutus! Suomen EU- politiikassa alkaa uusi aika. Kriittisyys on hyve, mutta enemmän tuloksia on mahdollista saada aikaan olemalla aktiivinen ja rakentava.

Kriittisyys on todellakin eri asia kuin toiveet siitä, että “markkinat murskaisivat EU:n” kuten Timo Soinin ryhmätoveri täällä parlamentissa asian ilmaisi.Se on suoranaista EU-vihaa, joka kieltämättä on kasvussa, mutta voitettavissa.

Ruotsin valtiovaainministeri Anders Borg sanoi jokin aikaa sitten, että markkinat ovat kuin susilauma, jotka haluavat raadella pienet ja heikot valtiot. Välillä tuntui , että poliittinen järjestelmä on liittynyt tuohon heikkoja valtioita raatelevaan susilaumaan. Portugalia pidettiin hirressä ja liian moni heitteli kevyitä ennusteita kuinka Portugalin jälkeen lankulle joutuu Italia,Belgia.Espanja jne…Hermostuksissaan markkinat pistivät signaalit merkille ja heikkojen maiden piina kasvoi.
Niskalenkki markkinavoimiin edellyttää poliittisen järjestelmän toimivuutta ja vahvuutta niin Suomessa kuin Euroopan unionissakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Jari Eteläsaari

Näyttäisi että sosiaalidemokraatitkin ovat joutuneet taipumaan populististen vaatimuksien edessä kun ollaan peräti päädytty vaatimaan vakuuksia lainoille.

Matias Härkönen

Näyttää ennemminkin siltä että SDP petti äänestäjänsä ja pahasti! En ikinä voi enää äänestää SDP:TÄ!

Trine Mals

BB rules!!!

Mari heitettiin pihalle, nyt Jutta sisällä.

Jännää.

Kuuluneeko Jaakonsaarikin BB-jengiin?

Käyttäjän IlkkaKakko kuva
Ilkka Kakko

Hymyilevä Jyrki- boy on kunnon naisten mies, nyt rinnalla hymyilee "uusi ihastus" - on muuten hiukan paremmannäköinen kuin entinen ;) Jyrki, eikö yhtään harmita entisen heilan puolesta vai viekö uusi kaiken huomion. En muuten missään vaiheessa kuullut Kataisen suusta, että istuva hallituskoalitio olisi kärsinyt tappion, niin kuitenkin kävi ja Kokoomukseltakin hävisi muutama paikka siinä sivussa. "Voittajan" on kuitenkin helppo hymyillä.

Dari-anne Suomalainen

Pitkin matkaa tässä on nähty, että voitonhuumat ovat lyhytikäisiä, tilanteet muuttuvat ja ilot vaihtuvat pettymyksiksi tuossa tuokiossa, ryhmällä kuin ryhmällä.

Demokratiasta ei ole tietoakaan, persuja käytettiin kynnysmattona ja Demarit pettivät vähätkin vaalilupauksensa.

Markus Lehtipuu

http://markuslehtipuu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/727...

Tämä ei pääty hyvin. Suomi ylivelkaantuu ja kaikki romahtaa.

Vallasta humaltuneet poliitikot riemuitsevat, mutta se on lopulta Pyrrhoksen voitto.

Ja kun tulee aika kantaa vastuu Suomen veloista ja nyt tehdyistä virheistä, vastuunkantajat nostavat ylisuurta eläkettä ja ovat piilossa.

Ari Kärkkäinen

Kaikki romahtaa? Toki tuossa kirjoituksessasi maalailit piruja seinille nyt tehdyn päätöksen perusteella, mutta kuinka luulet, että asia olisi toisin, jos tukipaketista olisi kieltäydytty? Sitä en löytänyt tuosta kirjoituksestasi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eikö todellisuudessa ole niin, että patavanhoilliset demaripuolueet ovat kuolemassa sukupuuttoon vähän kaikkialla Euroopassa? Ruotsissa tuli kunnolla turpaan ja Saksassakin demarit laahaavat gallupeissa Vihreiden takana. Tämä siis kannattajapohjan eli vanhuuseläkeläisten lisääntymisestä huolimatta.

Suomessa SDP vältti rökäletappion suoranaisella valehtelulla. Se ei välttämättä onnistu enää muualla.

Harri Räsänen

Ruotsin valtionvarainministeri Anders Borg olisi filosofoimisen sijaan voinut ilmoittaa kuinka monella miljardilla Ruotsi tukee Portugalia.
Mutta eihän Ruotsi niin toimi. Ruotsalaiset neuvovat muita katsomosta ja käyttävät tilaisuuden omaksi edukseen. Ruotsalaiset "lurjustelevat" kuten sosiaalidemokraatti Paavo Lipponen asian ilmaisi.

Heli Hämäläinen

Taisitte saada erävoiton kansanvallasta.

Jukka-Pekka Vasara

Ponzi laukeaa kuluvalla vaalikaudella, suomalaisille seuraa tähtitieteellinen lasku. Suomen luottokelpoisuus romahtaa kuten SDP kannatuskin. Mutta sinä liisahan oletkin silloin jo jättieläkkeellä..

Dari-anne Suomalainen

Demareissa lopulliset päätökset tekee ilmeisesti pankkimies Erkki Liikanen, jonka kehonkieli, kasvonilmeitä myöten on niin ylimielinen ja vastenmielinen, että yleensä suljen TV:n aina kun hän astuu kuvaan.

Nyt viimeisessä haastattelussa kuuntelin ja uskonpa että SDP:n ratkaisut ovat hänen käsiaansa.

Eli ajaa pankkien etua.

Vilho Juntunen

Sosialidemokratia ei ole enää sosialismia korkeintaan asevelisosialismia.
Demokratiaa ei ole enää kuin nimessä. Demarit ajavat kapitalistien RIVOA
politiikkaa. Voi helvetti kun vituttaa!

J. Gagarin

"Voi helvetti kun v..."

RUUHHAHhah hahhahhah haa !!!!!!

mikael torppa

"Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla "todellista kansaa" ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan." Wikipedia.

Itseasiassa populismi otti voiton sillä perussuomalaiset eivät suinkaan ole näitä populistejä vaan kansan ja eu:n mielistelijät jotka pilkkaavat perussuomalaisia aatteita. He ovat näitä mielistelijöitä jotka lupaavat ennen vaaleja toista mielistellen kansaa ja vaalien jälkeen he kääntävät takkinsa ja pettävät äänestäjänsä. Todelliset populistit ovat suomessakin vallassa tällä hetkellä ja jakamassa suomen rahaa muualle.

Nämä suomen populistit kokoomuksessa ja sdp:ssä ovat susilauma jotka haluavat raadella pienet ja heikot valtiot. Valitettavasti suomi kuuluu näihin pieniin ja heikkoihin valtioihin jossa kansan tahtoa ei kuunnella vaan populistit EU:ssa tahtovat pienen ja heikon suomen rahat omiin tarpeisiinsa.

SDP:n menestys vaaleissa perustui siihen että se vastusti Portugalin tukea. SDP käänsi takkinsa täysin ja petti äänestäjänsä ja näin suomenkansan tahtoa ei kuunnella vaan populismi otti voiton kansanvallasta.

Ville-Sakari Honkamaa

SDP näytti pikkuriikkisen "aatteellisuutta" ennen vaaleja, vähän kuin meille maistiaiseksi, että onhan vaihtoehtokin mahdollista (mutta ei realismia). Onneksi nyt olemme päässeet takaisin realismin ruotuun.

"Euroopan eduskunnasta eli EP:sta on syytä onnitella Jutta Urpilaista ja Jyrki Kataista tuloksesta. Hieno saavutus!"

Onnea työllisyyden hoitoon.

"Talouskasvun esteenä on työvoiman joustamattomuus"

"Työllisyys paranee vain talouskasvun avulla"

Ikiliikkuja on keksitty jo 90-luvulla. Pätkätyöllisyys, joukkoirtisanomiset, jne jne.

Seuraava askel SDP:llä on kohti ajatusta- "työ terapiana". Tällä terapialla meistä viimeisetkin parantuvat vasemmistolaisuudesta, pahoin pelkään.

Ilari Kerttuoja

Liisa ei siis ymmärrä sitä, mitä tässä todellisuudessa tapahtui?

Kansan mielipiteen yli käveltiin ja demarit käänsivät takkiaan. Seurauksena on Suomen sitominen tiukemmin yleiseurooppalaiseen konkurssiin. Kotimaassa seurausvaihtoehtoja on tasan kaksi.

1. Kansa menetti uskonsa parlamentarismiin ja ryhtyy vaikuttamaan tulevaisuudessa ulkoparlamentaarisesti.
2. Kansa uskoo edelleen parlamentarismiin ja äänestää seuraavissa vaaleissa persuille murskavoiton.

Kummman sinä Lissukka toivot toteutuvan. Muita vaihtoehtoja ei ole. SDP ja kokoomus kusivat kansan tahdon ja demokratian päälle.

Et taida muuten enää osata edes hävetä? Kansan ja duunareiden kanssa kaltaisellasi elitistillä ei ole vuosiin ollut mitään tekemistä.

Käyttäjän Piilokangas kuva
Piilo .

Vox populi. Vulgus a magistratibus panem et circenses postulabat.

EU, jonka piti turvata rauha Euroopassa, on ajautumassa nyt juuri päinvastaiselle tielle. Tukahdutetaan kansalaisten tahto ja luotetaan siihen että rahvas pysyy lampaina jatkossakin. Euroopan nykypolitiikka katalysoi itseään taas kerran kohti ruutitynnyriä. Samaan aikaan kun Eurooppaan halutaan halpatyövoimaa, huolestutaan paradoksaalisesti, että sitä on kohta liikaa tarjolla (Saksan ja Ranskan halut suitsia Schengen).

Blogisi alleviivaa populismia, ihan kuin se olisi jotain negatiivista. Hallitukseen on näillä näkymin menossa ainoastaan lauma susia ulvomaan. Me lampaat emme pysty muuta kuin purkautumaan tyhjänpäiväisiin blogeihin peläten populistileimasinta, jolla isketään armotta.

Mikä merkitys on sillä, että SDP ajaa jotain asiaa, mikä ei tule toteutumaan? Seuraavaksi Katainen tuo ilosanomaa Brysselistä, miten Suomen vaatimuksiin on suostuttu, vaikka suostuminen koskee vasta jotain hemmetin mahdollisuuksia päästä keskustelemaan asian ajamisen mahdollisuudesta. Jos Kafka vielä eläisi, olisi hänellä tässä taas yksi romaanin aihio.

Tuomas Hako

SDP:n toiminta on ollut erittäin törkeää. Mielestäni rikollista. SDP sai äänet lupaamalla vastustaa hulluja tukipäätöksiä. Välittömästi äänet saatuaan se petti äänestäjät ja paljasti kaiken olleen valehtelua. Suunnietltu juttu. Persuista olisi tullut 30 % puolue ilman tätä harkittua petosta. Samalla olisi pelastettu Suomi. Nyt menee Suomi ja SDP. Viimeksimainitusta ei ole niin väliä.

Jari Vuorinen

Onko nyt sitten solmu avattu ? Kuinka pitkäksi aikaa? Kuulostaa siltä kuin olisi homma hanskassa taas.Heikoilla valtioilla tartkoitat PIIIGS maita ja raatelevalla susislaumalla Perussuomalaisia.PIIGS valtiot ovat sikatörsäysvaltioita EU:n erityiskarsinassa röhkimässä euroähkyään,sinne Suomikin kohta kuuluu.

Susilauma yritti varjella teitä kansalaisia ,ettei toinen,vielä isompi susislauma raatelisi meitä Suomlaisia.Näin nyt kuitenkin kävi.Peto raateli kansaa taas miljardin verran.Toivon kernaasti,että haava paranee

On vähän sellainen olo kuin olis hyväntekeväisyyttämme annettu veripussi SPR:lle mutta pussilla tehdäänkin vain businesta.Ja onhan tuokin ihme jo näinä aikoina täällä Suomesskin oikeasti nähty ja koettu.Ei siitä kauaa ole.

Verenimijät.

Jari Vuorinen

Tässä kävi niin,että petitte omat köyhänne nyt.Niitäkin teillä SDP:llä on vielä ollut vaemasti puolet teidän kannatuksestanne.Joten rohkean vedon,teitte 4 vuotta eteenpäin ajateltuna.Ei ole Jutta strategikon aivoilla varustettu.

Mika Eiramaa

Populismi taitaa olla kovin määrittelysidonnainen juttu. Sdp:n nyttemmin hyväksymä vakuusvaade oli vielä alkukeväästä demareiden mielestä populismia. Maassa maan tavalla oli populistinen lausahdus siihen asti, kun Urpilainen otti sen sloganarsenaaliinsa.

Päivi Lipponen ja Kimmo Kiljunen sanoivat, että nyt riittää rasismi, kun tamperelaiset maahanmuuttajat pmurhapolttivat ravintolansa ja muutaman viattoman suomalaisen. Polttajalle luvattiin palkkioksi suomalaisneitonen. Se on tosiaan rasismia se, että pitää olla vaaleaihoinen alkuasukas. Näetkös Liisa minkäänlaista merkkiä minkäänlaisesta rasismista muissa ulkomaalaistaustaisten tekemissä rikoksissa olipa uhri sitten suomalainen tai ulkomaalainen? Vaikkapa tässä ns. Thorsin linkkilistalla, jossa bussikuskin mukiloijat ja raiskaajat ja vauvanpahoinpitelijät eivät ole kantasuomalaisia? Viimeisessä linkissä taustoitetaan rikostilastojen ulkomaalaistausaisuusmääreitä.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/45215-rai...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012513067367_u...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/47904-kul...
http://www.suomitv.fi/uutiset/poliisi_ala_kiinnita...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tampereen+ampuj...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+Romania...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Helsingin%20task...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/42772-ita...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022313234334_u...
http://www.ts.fi/online/kotimaa/197972.html
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Savon+Sanomat+P...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011030213286845_u...
http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArti...
http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/veroprofessori-t...
http://www.kaleva.fi/uutiset/julman-raiskauksen-tu...
http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=3...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010061111842435_u...
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ulkomaat/1194...
http://www.findance.com/uutiset/13564/somalia-nais...
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_c...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Ruandan%20kansan...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112412754094_u...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110132-pizzerian-s...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Talonv%C3%A4ki%2...
http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pfbd/54...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012613074533_u...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111065-salakuljett...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011040713507801_u...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ESS%20Hiv-mies%2...
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2009/12/...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021813215735_u...
http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Siivoojan%20rais...
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Pirkanmaa/119...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032213413092_u...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011032113411582_...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kunnon+toiminta...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011040813513467_...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kunniaan+liitty...
http://www.stat.fi/til/syyttr/2009/syyttr_2009_201...
http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135233947201.jpeg
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/11946...

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread....

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Sosialidemokraattien ja kokoomuksen yhteistyö on jo nähty, joten voimme odottaa leipäjonojen yltävän pian Hangosta Petsamoon. Paitsi tietysti jos ne kielletään, kuten sossujen Kalliossa näyttää käyvän. Lipposka vielä hallitukseen ja Suomen ceausesculainen perinne jatkuu muuttumattomana.

Meillä rakennustyömailla odotettiin jo jonkinlaista linjanmuutosta, mutta sitä verkkosukkatouhua taas tulikin. On hyvin kuvaavaa, että demarien EU- edustaja Mitro saa edes jonkinlaisen mielipiteen aikaiseksi ainoastaan Osama bin Ladenin murhasta! Vätys!

Tuomas Hako

Todellakin. Persujen kanssa hallituksessa ja kokkareet oppositiossa demarit olisivat oiekasti voineet kukistaa harmaanorjatyövoiman käytön. Valehtelua ja petosta sekin puhe. Lipposlaisilla linjoilla miljoona halpatyöläistä maahan vaalien jälkeen. Kalergin visiot todeksi ja Neuvostoliitto pystyyn. Persuja vastaan kampanja Bilderbergin ohjeiden mukaisesti pystyyn.

Harri Rautiainen

Liisa: "Ruotsin valtiovaainministeri Anders Borg sanoi jokin aikaa sitten, että markkinat ovat kuin susilauma, jotka haluavat raadella pienet ja heikot valtiot."

Come on, Liisa. Nämä 'pienet ja heikot valtiot' ovat härskisti käyttäneet hyväkseen EU:n ja euron myötä avautuneita rahahanoja ja eläneet perusteellisesti yli varojensa.

Kaverini myy Suomessa hinnakkaita lääketieteellisiä laitteita. Viime vuosina päämies on pannut heihin paineita kysellen, miksi ette pysty myymään täällä yhtä hyvin kuin Kreikassa ja Irlannissa. Tämä esimerkki kertonee jo paljon 'pienistä ja heikoista'.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sitä saa, mitä tilaa.

Budjettileikkaukset on aloitettava välittömästi kun hallitus saadaan kasaan. Jotta velvoitteista selvittäisiin, on tämän vuoden aikana irtisanottava valtion ja kuntien palkkalistoilta 100 000 virkamiestä. Voitte itse päättää, ketä tarvitaan ja ketä ei.

Ansiosidonnainen päivärahajärjestelmä tulee muuttaa. Nykyisen 500 päivän sijasta 90 päivää, jonka jälkeen perustulo, joka on saman suuruinen kaikille eläkeläisille, työttömille ja opiskelijoille yli 18 v. Jos perustuloonsa ei ole tyytyväinen, voi mennä töihin, olipa sitten ikää 18 tai 88. Työkyvyttömälle perustulo riittää, koska hänestä huolehditaan tavalla tai toisella.

Työlainsäädäntö heivataan helkkariin ja ammattiliitot lakkautetaan. Tilalle tulevat työosuuskunnat, jotka voivat tarjota työtä sopiviksi katsomilleen tahoille sopivaksi katsomallaan hinnalla ja ehdoilla. Jos ette ole sattuneet huomaamaan, ei ole olemassakaan tyypillisiä työsuhteita ja kysyntää niille. Jousto tulee kysynnästä ja tarjonnasta. Heikosti toimivista yhteisöistä paetaan paremmin toimiviin ja balanssi löytyy itsekseen. Järjestöjyrät voivat hankkiutua henkisen kehittymisen kursseille.

Lukioiden aloituspaikat puolitetaan tai mieluummin lopetetaan kokonaan ja korvataan vapaaehtoisella kymppiluokalla. Meillä ei ole enää varaa tuottaa kädettömiä idiootteja 3 vuoden lukulomalla miehittämään hallintovirkoja. Niiden vastapainoksi tulee kehittää ammatillista koulutusta ja lukiotiedot päntätään ammattikorkeakoulussa, josta edelleen voi hakeutua yliopistoon, jos kyvyt riittävät.

Yläasteiden opetus on muutettava opintojen ohjaamiseksi liukuvasti seiskaluokalta, eli oppilaan vastuu omista opinnoistaan kasvaa ja henkilökunnan tarve vähenee etäopiskelun kautta.

Energia- ja tietoliikenneverkot ja niiden operointi kansallistetaan, jotta kaikille saadaan tasapuoliset mahdollisuudet kohtuuhintaiseen energiaan ja pääsyyn tiedon lähteille. Kaikki tutkimustieto on oltava avoimesti kaikkien käytössä. Patentti- ja tekijänoikeusjärjestelmät on uusittava huomattavasti nykyistä sallivampaan suuntaan.

Elintarvikeraaka-aineiden alv 0 %, jalostettuna 10 %. Työsuoritteiden alv myös 10 % ja kaikkien muiden hyödykkeiden 30 %. Tämä on malli, joka tekee työn tekemisestä kannattavaa ja kuluttamisesta vähemmän kannattavaa. Samalla oikaistaan automatisoinnin verolahjoitukset yrityksille, jotka ovat palkinneet yhteisön tekemällä poistot sekä kalustosta että työntekijöistä, jotka ovat saaneet kenkää.

Se oikeastaan pistää miettimään, kuinka s**tanan tyhmiä poliitikot ovat, että pitävät yllä työtä vieroksuvaa yritysrakennetta ja toisella kädellä pakottaa ihmisiä töihin, joista kukaan ei pysty mitään maksamaan. Elleivät johtajat taivu "paskahommiin", ei sinne tarvitse taipua muidenkaan.

Sitten tämä finanssisektori. Kaikki sijoittamiseen liittyvät varainsiirtoveron tapaiset ratkaisut oon korvattava transaktioverolla, joka on sitä korkeampi, mitä lyhytaikaisemmasta sijoituksesta on kyse.
Vastaavaa veroa voi soveltaa jobbareihin, jotka välittävät tavaraa sen jalostusasteen muuttumatta.

Sitten vielä kansallisvaltioiden velat saneeraukseen. Valtioiden ei tule velkaantua missään olosuhteissa, eikä varsinkaan vastata yksityisen sektorin veloista.

Siinä muutamia konkreettisia ehdotuksia, joiden läpimenoa kyllä epäilen. Unionin näkemys ja päättäväisyys ovat neliraajahalvaantuneen lobotoomikon tasolla ja sitten nämä kotoiset kenit ja barbiet odottaa täällä maireana, että ei vaan tarvitsisi ottaa itse vastuuta mistään. Ellei siellä kyetä parempaan, täällä kyllä kyetään. Kiitos teidän poliitikkojen, vaihtoehdot ovat vähissä, jos luontoa ja ihmisyyttä kunnioittaen aikoo asioita hoitaa.

Mm. tässä blogistanissa on fiksuja ihmisiä, jotka osaavat kyllä kertoa lisää säästökohteita. Jos kyvyt eivät riitä edes niiden analysointiin ja toteuttamiseen, voi huoletta pakata laukkunsa niin Arkadianmäeltä kuin Brysselistä ja palata kotiin änkyröimään.

Hyvinvointi tulee elintilasta ja aidosta välittämisestä. Rahaa siihen ei tarvittaisi paljoakaan, jos tilanne olisi edes hivenen poliitikkojen hallinnassa. Ei ole ollut aikoihin. Jos täällä toimittaisiin yhtään järkevästi, kenenkään ei olisi pakko tehdä töitä kuin 10-20 tuntia viikossa ja ehdittäisiin pitää huolta lähimmäisistä, oikeasti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Komean erävoiton - mutta vain ensimmäisen erän! - Portugalin 78 miljardin paketti sai eilen Saksan Bundestagin talousvaliokunnassa. Paketin hylkäämisen puolesta äänesti vain opposition vasemmistopuolue die Linke.

Portugal-kysymyksessä julkisestikin rakoilevaa hallituskoalitiota edustavan valtionvarainministeri Schäublen puheessa oli jo enemmän kuin pikkuisen selittelyn makua. Hän korosti, ettei Saksan hallitus ole millään tavoin neuvotellut pakettia, vaan yksin Komission, IMF:n ja EKP:n "troikka."

Demaripuolue SPD keksi - huom! - ehdottaa, että Portugalille myönnetään rahoitus aluksi vain 15.6.2011 asti. Talousvaliokunnan päätökseksi tuli - käsittääkseni - se, että talousvaliokunta myöntää rahat aluksi vain siihen asti, kunnes Portugalilla on kesäkuun vaalien jälkeen toimintakykyinen hallitus, joka sitoutuu säästöohjelmaan.

Jotkut demarit eivät selvästikään myy itseään halvalla.

http://www.bundestag.de/presse/hib/2011_05/2011_19...

juri g.

Tämä pankkitukikuvio romahtaa jo lähikuukausina. On hyvä että Suomella on toinen tahraantumaton (paasikiviläisittäin 'regimen') varalla siivoamassa teidän internationalistien sotkut.

Käyttäjän IlkkaKakko kuva
Ilkka Kakko

Heh, heh - oikein naurattaa nämä EU "kansanedustajat" - pelkäävät ressukat työpaikkansa puolesta, jos lähdetään EU:sta niin loppuu työt. Niin tai jos ollaan kovasti vastahankaan, niin ei päästä samaan pöytään syömään simpukoita kuin eliitti...

Jos on otsaa syyttää Soinia populismista, niin mitä muuta näiden poliittisten broilereiden positiiviset lausunnot tukipaketeista ja vakausjärjestelmistä on kuin EU - POPULISMIA. Tai jos populismi on kansan mielistelyä, niin tällainen kansainvälisen pääoman ja rahan mielistely olkoon sitten RAHALISMIA!

Aku Ankka

Selitäpä. Liisa, nyt oikein kansantajuisesti, kuinka "sijoittajavastuu" Portugali-paketissa nyt sitten toteutuu?

Shemu P

Tässä on hieman tietoa, muun muassa se, että yksityisten lainaajien on pysyttävä maassa:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/05/1...

Harri Rautiainen

Jos Liisa Jaakonsaari vastaa aloittamaansa kirjoitukseen, niin se olisi uuden 'kirjoittajavastuun' alku.

Shemu P
Petteri Sahlsten

Vastaan kirjoittajan puolesta kansantajuisesti:
.
Se tarkoittaa sitä, että sinä ja minä maksamme lystin.
.
Ja näin kokkarit ja demarit kantoivat vastuuta.

Matti Palviainen

Jaakonsaari kirjoittelee poliittista p-skaa.

Mikä on totuus? Sen kertoo esimerkikis MIT:n kansantaloustieteen professori: http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Professori+Holmström+kyseenalaistaa+EUn+keinot+velkakriisissä/1135265536836

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jaakonsaari,

toteanpa tässä kuivasti että

me TIEDÄMME kuinka EU:sta suunnitellaan P. Beresin (demari) ideoimaa Neuvostoliiton kaltaista suunnitelmataloutta talouskriisin varjolla.

Me TIEDÄMME mihin Suomen perustuslain muutosesityksen 1§, 23§, 53§, 54§, 94§, 95§ ja 118§ tähtäävät: liittovaltioon, natoiluun ja sen jälkeen maailmanhallitukseen.

Me TIEDÄMME myös Europolin EAW- ja EIO-valtuuksista.

Me TIEDÄMME Indect-projektista.

Me TIEDÄMME ISS- ja MARISS- ja UNSOC-projekteista.

Me TIEDÄMME että ne ovat yhdistettynä sitä mistä SDP haaveilee: poliisivaltio jota uuskielisesti kutsutaan Avoimeksi Euroopaksi.

Pahoittelen kapitteelien käyttöä mutta kun täällä kommenteissa ei oikein voi muuten korostaa tai alleviivata.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

He eivät välitä että me tiedämme koska suurin osa on unessa ... ainakin vielä. Ajatuspoliisia odotellessa.

Petteri Sahlsten

"Niskalenkki markkinavoimiin edellyttää poliittisen järjestelmän toimivuutta ja vahvuutta niin Suomessa kuin Euroopan unionissakin."

Niskalenkki markkinavoimiin. Se on vähän sama kuin ottaisi niskalenkin planeetasta tai mustasta aukosta. Liisa tietää selkeästikin jotain sellaista mitä reaalimaailmassa elävät ihmiset eivät tiedä.

mariwallden (nimimerkki)

Voisitko selvittää kuinka Suomen saatavat roskamailta saisivat "etuoikeutetun saatavan" aseman.

Saatavia on vain kahta lajia, panttisaamisia ja muita saamisia.

Olenko oikeassa, jos sanon, että valtion tukisaatavien etuoikeutetuksi tuleminen edellyttäisi kaikkien maiden oikeusjärjestysten muuttamista ? Tämmöinen konstruktiohan loukkaa muita velkojia, joita mailla myös on. Kuinka Suomen saatavat voisivat olla yhtäkkiä "etuoikeutettuja" esimerkiksi pankkien saataviin nähden.

Ja mitkä ne Suomen pantit taas olisivat ? Olette luvanneet rahaa panttia vastaan roskamaille. Koska myös pankit alkavat vaatia pantteja saamisilleen roskamailta ?

Vastaus 13.5.2011 kello 12.00 mennessä kirjallisesti kiitos.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun on koko elämänsä syönyt toisten pöydissä ja toisten piikkiin, voi olla vaikea hahmottaa näitä elävän elämän raha-asioita. Ja taitaa olla niinkin, että johtaja asettaa kysymykset eikä sellaisiin turhaan vastaile.

Esa Härkönen

Olipas niin positiivinen ja sinisilmäinen bloki eu:sta, jotta laitanpa ihan muistiin kalenteriin, että osaa muistuttaa säännöllisin väliajoin.

Palaan sitten 2 vuoden kuluttua asiaan, omassa blokissani. Näemme sitten, miten hyvin on kansojen välinen eurostoliitto onnistunut 2 vuotissuunnitelmassaan.

Suomen valtion velkaantuminen on tietenkin saatu pysäytettyä, talous kasvaa, EU-kansalaiset elävät henkisessä yltäkylläisyydessä ja harmoonisessa elämäntavassaan iloisina.

Toimituksen poiminnat