Liisan lista

Trumpia ei ymmärrä kukaan enää

On ollut aika tuskallista seurata Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vierailua Britanniaan. Ainahan USA on pyrkinyt vaikuttamaan muiden maiden sisäpolitiikkaan ja on ollut kaatamassa hallituksia ja istuttamassa mieluistaan henkilöitä muiden maiden johtoon. Näin on tapahtunut Etelä-Amerikassa, mutta 2010-luvun Euroopassa se on ennen kuulumatonta.

Ensimmäisellä  vierailullaan Iso-Britanniassa Trump antoi ensitöikseen haastattelun The Sun – lehdelle, jossa hän ilmoitti, ettei UK-USA vapaakauppasopimusta synny, jos pääministeri May jatkaa Brexit -linjallaan. Trumpin avoimen vihamielinen suhtautuminen pääministeri Mayhin on uutta jopa Amerikan ulkopoliittisilla mittareilla.  Kaiken lisäksi Iso-Britannia on yksi  USA:n lähimpiä liittolaisia.

Uudeksi pääministeriksi sopisi hänelle entinen ulkoministeri  Boris Johnsson, joka toimi Brexitiä kannattavan kampanjan maskottina. The Sun -lehden takana toimiva Robert Murdoch omistaa myös amerikkalaisen Fox Newsin, joka avoimesta kannattaa Presidentti Trumpia ja hänen äärioikeistolaisia politiikkaansa.

Eihän Trump aikaisemminkaan ujostellut Brexit linjaansa. Hän kannusti vaalikampanjassaan brittejä eroamaan EU:sta ja on avoimesti tukenut meppi Faragea, Brexitin äänekästä johtajaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Valitettavasti Trump on vaikea-asteinen narsisti, joka on ensimmäisen virkavuotensa arkailun jälkeen tajunnut olevansa king of the world.

Trump on vaarallinen mies...

Psykiatrit kyllä tasan tarkkaan ymmärtävät Trumpia.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Liisa Jaakonsaari, olette aivan oikeassa siinä mitä kirjoitatte. Kuten on myös M. Riikonen kommentissaan #1: Juuri noin asia on. Aluksi Trump oli itsekin hämillään, että miten tässä näin kävi, minäkö presidentti. Nyt hän on kadottanut tuon hämmästyksen tuoman epävarmuuden ja se näkyy sekä kuuluu.

Asian on juuri kuten Mika kirjoitat: "Trump on vaarallinen mies... Psykiatrit kyllä tasan tarkkaan ymmärtävät Trumpia."

Liisalle vinkki - tosin ohi tämän blogin aiheen, mutta silti...: Milloin kirjoitat EU-kommission puheenjohtaja J-C Junckerin toilailuista. Kuinka hänen käytöstään voidaan sietää aina vaan ja edelleen? Kuinka on mahdollista, että kokouksen muut osanottajat vain hymyilevät hyväntahtoisesti, kun Juncker koheltaa ympäri päissään - ja tärkeässä kokouksessa.
Minusta teidän meppien tulisi ottaa avoimesti kantaa tuon tason asiaan, joka tavallaan koskettaa meitä kaikkia EU:n jäseniä. Ei tuollainen voi olla hyväksyttävää. Eihän?

Sikäli liittyy aiheeseen, että tässä meillä on se "toinen tomppeli". Mutta kumpi on se ensimmäinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Junckerin kohdalla ei ole osoitettavissa mitään muuta kuin epävarma kävely ja varaukseton mannermaisen kulttuurin mukainen poskisuutelu y.m. Mistä häntä pitäisi syyttää? Siitäkö, että on syntynyt vaikutelma, että hän on saattanut nauttia alkoholia?
Alkoholin nauttiminenhan sinänsä ei ole eurooppalaisessa kulttuurissa tuomittua. Mutta jos alkaa Hakkaraisen tavoin tehdä puolinelsonia naispuolisiin kollegoihin ja väkivaltaisesti yrittää heitä suudella suulle, niin asia on kokonaan toinen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Junckerin toimia ei Hakkaraisen toilalut pyhitä. Hakkarainen edustaa jonkinlaista demokratiaa ja hänet on äänestetty luottamustehtäväänsä. Junckerin on valinnut meille euroeliitti ja edustaa jotain aivan muuta. Tämä on kuin piste sille, että haistakaa eu kansalaiset vittu. Teillä ei ole mitään merkitystä. Eliitti hoitaa asiat puolestanne ja rikastuttaa itseään.

https://www.thesun.co.uk/news/6765666/footage-of-j...

Kännissä tai lääkkeissä. Ei kuulu tonne.

Jaakonsaaren jutuista ei kannata välittää. Hän on eliitin jäsen. Toivottavasti EU hajoaa nopeasti. Niin siinä varmaan käy. Se käy nopeasti ja yllätten. Massasiirtolaisuus näyttää olevan se mikä tämän aiheuttaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Junckerin kerrotaan sairastavan vaikeaa kroonista tautia, joka olisi nyt hetkellisesti pahentunut. Hilpeän urhoollisesti hän kuitenkin jaksaa taistella tautiaan vastaan, toki taka-ja sivuaskelia ottaen.

Alkoholismi täyttää mainiosti tuon kroonisen sairauden kriteerit.

P.S. Juncker on koko EU:n ja samalla EU-eliitin keulakuva.

Johtopäätöksen teko organisaation mätenemistilan asteesta on helppoa : läpeensä mädäntynyt.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Hyvä Juha Kuikka, # 8.
Olen aina pitänyt sinua viisaana US:n komentaattorina, mutta nyt.... sinusta pajastuu myös mahtava hiljaisen huumorin mestarillinen taitaja. Vai mitä sanotte tästä (kysymys oli EU-komission puheenjohtaja Junckerin esiintymisestä suomalaisessa änkyräkännissä Naton illallisilla)... Juha kirjoittaa: "Mistä häntä pitäisi syyttää? Siitäkö, että on syntynyt vaikutelma, että hän on saattanut nauttia alkoholia?" Ja Juha antaa huumorinsa hersyä edelleen näin: "Alkoholin nauttiminenhan sinänsä ei ole eurooppalaisessa kulttuurissa tuomittua."

Sanoisin hah-hah, ellei kysymyksessä olisi EU-komission puheenjohtajan änkyräkänni tärkeässä NATOn tilaisuudessa.
Jotenkin tulee kaikuja täältä.... Puukottavathan suomalaisetkin, raiskaavathan suomalaisetkin jne. Hakkarainenkin vielä pisteenä iin päällä. Ehkä tuollaisia väitteillä vaan yritetään tuoda esiin, että kyllä ne muut ovat aina parempia kuin me suomalaiset - änkyräkännissäkin.

Välimerellisen ruoka- ja juomakulttuurin suosijana muistutan, että ranskalainen elegantti tissuttelu aiheuttaa Ranskassa vakavia kansallisia ongelmia mm. elegantisti viiniä tissuttelevien maksassa.

Ranskalaisilla on sanonta, ettei viini pulloa koskaan avata kun ollaan yksin. Tuohon olen jäävi toteamaan mitään, mutta ehkä Junckers on unohtanut tuon viisaan ohjeen. Ehkä hän vain on kovin yksinäinen.

Hyvän tahtoisella US:n komentaattoreiden kollegiaalisella ystävyydellä.

Sorry meni hieman ohi blogistin alkuperäisen aiheen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Trump The Sun haastattelusta "Fake News"

WaPo samaan liittyen : "Trump denies he said something that he said on a tape everyone has heard"

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Ymmärrän hyvin, että et ymmärrä Trumpia. On niin paljon asioita joita SDP ja sinä Liisa Jaakonsaari ette näy ymmärtävän. Parhaana esimerkkinä on Suomen täydellisesti jakautunut ja monin tavoin kärsivä kansa. Eikö kukaan kerro teille miten täällä menee ? EU:n johto näyttää ainakin olevan siinä kunnossa, että ei sanaa saada suusta eikä edes kävely onnistu.

Missä ihmeen pumpulissa luulitte maailman olevan. Euroopan unionin johdossa häärää alkoholisti ja edes hoitoonohjausta ei saada aikaiseksi. Tavaan duunari olisi saanut kenkää ajat sitten. Kai tämäkin jotain jostain kertoo.

En voi tässä avata koko uuden maailmanjärjestyksen historiaa, koska se on liian pitkä tarina. Se nimittäin pitäisi aloittaa aivan alusta.

Menen suoraan loppuun:`illuminaatit ja valtavat lobbarilaumat, sosialistisen internationaali, yhdistynet kansakunnat, New Age-liike ja mafian ja ns. eliitin eli IMF ja EKP sekä niiden takana hääräävät edelliset toimijat sekä jättiläismäiset korporaatiot. Heillä on osuutensa Uuden Maailmanjärjestyksen rakentamiseksi.

On kuitenkin vain yksi päätekijä, yksi toimija, Antikristus, joka yrittää kapinoida Kristusta vastaan. Jeesus sanoi, että vihollinen tulee ainoastaan varastamaan, tuhoamaan ja tappamaan. Mitäpä muuta tässä on tehty ja mitäpä muuta voisi tehdä se, joka kapinoi sitä vastaan, jolta kaikki hyvä tulee ja jonka kautta kaikki on luotu.

Tämän tarinan loppunäytös on vielä suorittamatta. Se on vielä huomattavasti ikävämpää kerrottavaa kuin teistä kukaan voisi kuvitella.

On päivänselvää, että Trump on tavalla tai toisella Jumalan ase nro:1.

"Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti. (Dan 2:44)"

Eroan SDP puolueesta, koska sillä ei ole tulevaisuutta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jussi Keskinen,

Miten sitoutumattomana onnistut eroamaan puolueesta ?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Trumpia ei ymmärrä kukaan enää

ooo

Hän naurattaa koko maailmaa. Hän nauraa ja me nauramme. Surkeinta on että sadat miljoonat ihmiset hyväksyvät tämän.

Risto Koivula

Ei kannata yleistää omasta ymmärtämättömyydestä.

Se on oman tietämättömyyden ja typeryyden käyttämistä "keskusteluargumenttina".

Ja sattaa olla vaailman tyhmin valeargumentti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ymmärtämättömyyskö siis "sattaa olla vaailman tyhmin valeargumentti"?

Eikö oman ymmärtämättömyytensä tunnustaminen ole kuitenkin rehellistä?

Risto Koivula

Se ei kerro välttämättä mitään Trumpista, vaikka hänestä ollaan keskustelevinaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Raittiin Trumpin imago parani ainakin suhteellisesti, kun euroherra Juncker ördäsi Nato-seremoniassa oikein huolella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämän kyseisen episodin kohdalla tuo pitää paikkansa sikäli, että tilanteesta julkistetussa videopätkässä Trump kävelee vakavalla naamalla hvyin aikuisen miehen tavoin hilpeiden eurooppalaisten bailaajien ohi ilmeellä "siinähän kehtaatte". Ei ollut tukemassa Junckerin pystyssä pysymistä kuten suurin osa muista kutsutuista.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Saarikosken pariskunnan laatimasta esittelykirjasta "Trump - mies kuin Amerikka" muistan lukeneeni, että Trump päätti jo nuorena pysytellä erossa viinaksista, ja siten saada etua erilaisiin haastajiinsa nähden.

Toisaalta... jos nykyisistä julkkiksista pitäisi nimetä ns. syntymähumalaa poteva esimerkkihenkilö, voisin hyvinkin alkaa katsella Valkoiseen Taloon...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #11

Motivaationa taisi toimia oman veljen kuolema viinaan.

Risto Koivula

Donald ei ole äärioikeistolainen, ei ole mitään näyttöä, että hän toivoisi juuri Johnsonia Englannin pääministeriksi, eikä siinä ole todellakaan mitään uutta, että USA, myös "EU-ystävällinen" Obama, ovat edellyttäneet, että Britannia selvittää suhteensa EU:un siten, että sen tulevia edesottamuksia voidaan ennakoida, ja tehdä keskinäisä sopimuksia. USA pitää Englantia tärkeänä, koska se on merivaltio.

Donald on taitava "hölöttämään" täyttä asiaa.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/10/britan...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Donald Trump on valinnut tietoisesti jokseenkin hämmentävän tavan esiintyä julkisuudessa. Mies tuskin kuitenkaan on älyltään retardi tai muuten epäuskottava.

On EU:n kannalta kovin ikävää, että Trump näytti peräti kovasti vittuuntuneelta NATO:n huippukokouksessa nähtävästi sikakännissä kekkuloineen Junckerin takia, jota pysyttelivät pystyssä mm. Macron ja Niinistö.

EU:n meno on kuin entisessä Neuvostoliitossa Komission johtoa tarkastellen.

Brexit on Trumpille itselleen poliittinen voitto, joka ei kuitenkaan tee presidentistä äärioikeistolaista, mitä ihmettä Jaakonsaari sillä sitten tarkoittaneekaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Trump ei osaa puhua ilman teleprompteria muulla tavoin.Trumpkiimaiset saavat uskotella itselleen ihan mitä haluavat/kykenevät.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Trumpillahan on kaikki hyvin, kun mielipide vaihtuu päivittäin, tai tunneittain.

Brexit on tollasena huono - brexit on ihan hyvä
Natomaat kuppaa meitä - Nato on hieno asia
Johnson olisi hyvä pääministeri - May on hyvä pääministeri
Saksa on Venäjän talutusnuorassa - Saksa on hieno maa

Täysi hörhö, mutta jumalattoman hyvää viihdettä, paljon hauskempaa kuin Junckerin heiluminen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

”Junckerin heiluminen” ei ole viihdettä, ei hyvää eikä hauskaa.

Tukijoita tälle hoipertelevalle EU-eliitin keulakuvalle näkyy löytyvän aivan lähietäisyydeltä ja näköjään täältä kauempaakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllähän ne Junckerin bitch-litsarit maailman johtavien naamoille vähän naurattivat... Vai onko herra Toivosesta kuoriutunut tosikko?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #39

En diggaa alkoholisteja enkä sekakäyttäjiä enkä heidän kustannuksellaan naurajia.

Alkoholismi yhdistettynä vallankäyttöön ei naurata.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Johtuuko siitä, että Trump on nero?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Trumpin sanonnat menee suhteellisen vähin äänin mutta jos Putin sanoisi saman?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eihän Trump aikaisemminkaan ujostellut Brexit linjaansa."

Ei vasemmistoliberaali Obamakaan ujostellut brexitlinjaansa, hän avoimesti vaikutti julkisuudessa vieraan maan vaaleihin ja kehoitti äänestämään brexitin nurin.

Risto Koivula

Donald on "hölöttänyt" uskonasioista ja osallistunut monenlaisten kuppikuntien rituaaleihin. Hän on kuitenkin lopulta tehnyt aina oman kirkkonsa opin rajoissa...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/10/donald...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kun Trumpia syytetään milloin mistäkin, kuten Jakonsaarikin nyt tekee niin sallinette yhden kysymyksen:
Kuinka Trump antaa Venäjän vastaisia lausuntoja liittyen EUn ja Saksan energiapolitiikkaan ja Saksan riippuvuudesta Venäjään, JOS hän (Trump) on Venäjä myönteinen?
Trumpin lausunnot olivat selkeästi EU n jäsenvatioiden puolustusmenojen kasvattamisen kannalla ja samalla herätys Ruususen unesta.
JOS, sellaine käsitys Trumpin Venäjä myönteisyydestä pitäisi todellisuudessa paikkansa, Trump ei olisi näitä lausuntoja missään nimessä antanut.
Myöskään bluffiin ei voi näin vakavassa asiassa uskoa.
Kun EU lisää puolustukseen nyt lisää varoja, on se myrkkyä myös Suomen demareille.

https://youtu.be/O24rulfjA8U

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Trump ei ehkä ole varsinaisesti Venäjä-myönteinen, mutta hän pyrkii olemaan hyvää pataa Putinin kanssa henkilökohtaisella tasolla. Trump haluaa otattaa kaverikuvia merkittävien tyyppien kanssa, olkootpa nämä kuinka arveluttavien valtioiden edustajia tahansa.

Huolimatta miesten erilaisesta hiusmallista oli Urho Kekkosessa aikamoinen annos trumpmaisuutta. Myös Urkin mielestä valtiojohtajilla piti olla hyvät henkilökohtaiset välit, jolloin ongelmallisetkin asiat saatiin näyttämään jollain tavoin sivuseikoilta. "Mikäs tässä, kätellään ja nostetaan peukut pystyyn, kun kaikkihan on ihan kunnossa. Näyttääkö tämä kaverikaksikko muka vihollisilta toistensa kimpussa - höpö höpö!"

Nato-maiden painostaminen sotilasbudjettien kasvattamiseen lienee yhteydessä "America first" -ajatteluun, koska mistäpä niitä aseita muualta ostettaisiin kuin Yhdysvalloista, sikäläistä työllisyyttä ja hyvinvointia samalla edistäen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tunnettu valokuva on syksyltä 1968, jolloin Neuvostoliitto oli juuri miehittänyt Tšekkoslovakian ja Kosygin saapui tapaamaan Kekkosta Hiittisiin.

Kahden vuorokauden jäätävä tapaaminen onnistuttiin ikuistamaan leppoisaksi kalaretki-potretiksi, jossa Kekkonen ja Kosygin hyväntuulisina poseeraavat kalakamppeissa kuvaajalle Kekkosen näyttäessä käsillään kalan koloa.

Kalastamassa ei todellisuudessa käyty kertaakaan ja tunnelma oli ollut koko tapaamisen ajan raskas ja painostava.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ehkä eurooppalaisten olisi hyvä opetella tekemään myös puolustustarvikkeita niin emme olisi USA:sta riippuvaisia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitähän Jaakonsaari ei ole ymmärtänyt? Ookko nää Oulusta vai ookko nää ...

D.Trump on varsin ymmärrettävä ja päämäärätietoinen. Keinot, m.m. retoriikka eivät vain ole ihan totutunoloisia n.s. arvoliberaaleina esiintyville talousliberaaleille, m.l. oikeistodemulit kuten Jaakonsaari itse.

Oma kysymyksensä on tehoaako Trump:n taktiikka ja operaatiot. Siis onko se ollut hänen tavoitteidensa kannalta viisasta ja mitkä vaikutukset sillä on muiden, m.l. meidän asemamaamme ja tilanteeseen. Sen tulee aika näyttämään. Toivottavasti olemme vielä silloin katselemassa eikä ydintalvi ole meitä vienyt.

Oma juttunsa on myös kuinka paljoa tai vähää kannatamme ja hyväksymme Trump:n tekemisistä ja puheista. Mutta sehän onkin ihan eri asia kuin ymmärtäminen.

Jaakonsaarta taitaa vain n.s. kyrsiä kun n.k. "vapaan maailman airueen"(sic!) johdossa on tyyppi jota ei pysty edes meikkamaan hyvää meillekin tuovaksi liberaaliksi vaan lopputulos on lähinnä oranssi pelle. Hänellä on kuitenkin päämääränsä ja hän siihen varsin selvästi näyttää pyrkivän. Trump ei vain taida välittää jaakonsaarien kaltaisisten wannabe-liberaalien tuesta ja liittolaisuudesta kuten edeltäjänsä ja hänen tukemansa Trumpin kilpailija.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Jaakonsaari, ei kannata huolestua siitä ettei kukaan ymmärtäisi USA:n presidenttiä Trumpia. Ymmärtäjiä löytyy runsaasti Suomestakin. Todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin niitä, jotka ymmärtävät meppi Jaakonsaarta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vertaus ilman aivoja.Kyllä Eurooppa Jaakonsaaren kestää.On kestänyt tähänkin asti.
Mutta kestääkö Trumpia edes 4 vuotta?

Presidentti Rooseveltin poika Quentin kaatui Marnessa ,toinen poika Ted, Omaha Beachilla 26 vuotta myöhemmin,molemmat kaukana kotoaan Euroopassa puolustamassa läntisen maailman liberaaleja arvoja.

Donald Trumpin isoisä lähti Saksasta sotapalvelusta karkuun.Myöhemmin isoisän vaimoa alkoi painaa koti-ikävä ja isoisä anoi kirjeellä armahdusta.Baijerin kuningas hylkäsi pyynnön.

Nyt pojanpoika antaa anteeksi rikollisille,kuten sheriffi Arpiolle.Itse hän matkustaa Eurooppaan ja läksyttää,että meidän liberaalit arvomme ovat ihan perseestä ja Putin on ihan "very good man".

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lindgren, ole huoleti, kyllä Eurooppa Trumpin kestää kuten Suomikin. Tuskin Jaakonsaaresta Euroopassa tiedetään mitään lukuunottamatta Brysselin meppejä, joten siltä osin vertaus oli onneton.
Lindgren, olet ilmeisesti itse niin täynnä aivojasi, että voit julistaa minut aivottomaksi. Kiitos.

Risto Koivula

Donald Johnin setä John George Trump oli tutkateknologian Oppenheimer II maailmansdoassa.

https://en.wikipedia.org/wiki/John_G._Trump

Hän oli esimerkiksi yksi noin viidestä henkilöstä, joista kuin olisi voinut perskohtaisesti mämmätä Normandian maihinnousun, jos olisikin olut Saksan trolli...

Risto Koivula

Donald on hölöttänyt esimerkiksi uskonasioissa ja osallistunut monenlaisten kuppikuntien, mm. juutalaisten ja varmaan hindujenkin menoihin, mutta loppujen lopuksi hän on hölöttäessäänkin aina ollut oman kirkkokuntansa kaanonin linjalla.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/10/donald...

Risto Koivula

Mää en ole ikinä voinut käsittää, mistä nimenomaan Jaakonsaari on saanut niitä ääniä, paitsi että kyseessä on täytynyt olla järjestökeskitys. Mutta nyt yksi FB-kaveri on tunnustanut, ja kertonut vähän taustojakin, että täysin yksiniitinen EU-fanatismi/-"luotttavuus"...

Risto Koivula

Lipponen selitti TV1:llä virheellisesti, että nimenomaan USA ja Venäjä olisivat edelleen kaksi täysin ylivoimista supervaltaa mannertenvälisten ydinohjusten takia.

En tiedä, miten Lipponen voi olla niin varma, että esimerkiksi Kiinalla ei olsi mannertenvälisiä ydinohjuksia.

Kuitnkaan ne eivät oleenää siinä asemassa kuin ennen,koska niiden ohjausstelliitit voidaan ampua alas, ja niiden kaikkien pitää sijaista tietyllä ympyräviivalla paiväntasaajan yläpuolella, jossa ne ovat koko ajan paikallaan maanpinnan suhteen.

Sen sijaan noiden dronien kanssa TAKTISET ydinaseet käyvät entistä vaarallisemmiksi ja entistä enemmän hyökkäysaseiksi, kun ne eivät ennen sellaiski oikein sopineet siksi ettei ydinpommin räjähdysalueelle omatkaan maajoukot voi mennä pitkiin aikoihin.

Sen sijaan ydin- ja muukin asevoima on vahvasti YK:n Turvalliuusneuvoston pysyväisjäsenten peukakon alla. Ja vahvin sen ringin ulkopuolella olevakin maa Intia on vahvasti YK:on satsaava ja "YK-riippuvainen" laillisuudeltaan yvin erilaisten kulttuurien yhteenliittymänä.

Tuija Ruotsalainen

Trump on saanut paljon hyvää aikaa. Kaikki hyvä jätetään tiedottamatta ja kaikki paha pistetään Trumpin syyksi syyttäkin. Mediaa mikä on totta on vaikea löytää nykyään. Junkcer ja Hakkarainen on vähän samanlaisia, toinen on hyväksytty, toinen haukuttu. Miksiköhän sekin? Eu joutaa vessanpyttyyn. Olisi joutanut alunpitäen.

Risto Koivula

Trumpin paljon vouhkatut "valheet" ovat nekin lähinnä harmitonta hölötystä.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/11/donald...

Risto Koivula

Ei voi puhua sanama vuonnakaan EN:n ja EU:m teollisen etnis-rasistisen historianväärennyksen kanssa.

Toimituksen poiminnat