Liisan lista

Helvetti maan päällä

Olen syntynyt pahaan maailmaan. Äitini oli viimeisimmillään, kun Yhdysvallat  pudotti Hiroshimaan ja Nagasakiin  valtavaa tuhoa aiheuttaneet ydinpommit. Helvetti tuli viime sunnuntaina uudelleen  maan päälle, kun Pohjois-Korea teki vaarallisen ydinkokeen. Nyt Yhdysvaltain presidentti puhuu tosissaan, että ydinaseet eivät ole enää pelote vaan niitä voidaan myös käyttää.

Pohjois-Korean johtaja  uhkaili maailmaa tuhovoimaltaan kymmenen kertaa Hiroshimaa ja Nagasakia suuremmilla  pommeilla, Yhdysvallan kovensi kielenkäyttöään ja uhkasi massiivisilla  iskuilla.

Tekikö Pohjois-Korea kokeen yksin? Onko totta, että maalla on käytössää se tieteellinen ja teknologinen osaaminen, mitä  koe vaati? Joka tapauksessa maailman tilanne on vaarallisin sitten toisen maailmansodan

Kun ensi viikolla Euroopan parlamentti kokoontuu täysistuntoon, Pohjois-Korea on varmasti  esillä. EU:n panos voi olla tärkeä, jotta  tilanteen kärjistyminen voidaan estää.  Nyt tarvitaan Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltojen ja EU:n yhteisiä ponnisteluja, jotta diplomaattinen ratkaisu löydetään ja turha sanojen ja sapelien kalistelu saadaan loppumaan.

Yhtenäinen ja äänekäs Eurooppa voi vaikuttaa vaikeissa tilanteissa, mistä esimerkkinä olivat menestyksekkäät Iraniin ydinase ohjelmaa koskevat neuvottelut. Ydinaseiden leviäminen voidaan ja pitää estää. Se on tämän sukupolven tärkein tehtävä.

I

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero
Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Luultavimmin Kiinaan, Iran on saanut teknistä tukea Pohjois-Korealta ydinaseen kehittämisessä, eikä päinvastoin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kerrankin olen kanssasi samaamieltä, johonkinhan piti taivaasta karkoitettu Lusifer kannattajineen sijoittaa, joten kohteeksi tuli maa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"... Helvetti tuli viime sunnuntaina uudelleen maan päälle"

Miksi juuri viime sunnuntaina? Onhan siellä pommeja paukkunut yhtä mittaa.

"... tilanne on vaarallisin sitten toisen maailmansodan"

Älä viitsi. Esimerkiksi Kuuban ohjuskriisissä vastassa oli Neuvostoliitto, ja USA:n johdossa vielä Trumpiakin vastuuttomampi huimapää, Kennedy.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

---
Ydinaseiden leviäminen voidaan ja pitää estää. Se on tämän sukupolven tärkein tehtävä.
---

Voisipa lisätä että kokonaan niiden poistaminen on vielä tärkeämpi tehtävä tämän ja tulevan sukupolven osalta.

Rauhaliiton mukaan Suomi olisi tässä vähän vastahankainen,,miten lienee asianlaita,,

http://www.rauhanliitto.fi/tiedotus/tiedotteet/ICA...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Päin vastoin, pienen ja vähäväkisen maan, kuten Suomi, tulisi valmistaa oma ydinpelote. Taito ja resurssit löytyvät. Isoilta voidaan viedä lelut pois, jos se jotenkin olisi mahdollista.

Toimituksen poiminnat