Liisan lista

Halla-aho on väärässä

Perussuomalaiset ovat muuttaneet periaatteitaan ja linjaansa selkeästi. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan puolue on nyt kansallismielinen puolue, joka ”puolustaa omaa kansaa ja hakee yhteistyötä Euroopan oikeistopopulististen kanssa.”

Jos  sanoja kuorii kuin sipulia, niin toden totta: Ranskan Marine Le Pen puhuu ihan samaa – paitsi että Suomen tilalla on Ranska.

Uusi puheenjohtaja  tekee massiivisen virheen: Suomen kansaa ei voi puolustaa yksin eikä  varmasti Euroopan oikeistopopulistien kanssa.Miten ilmastonmuutosta tai kansainvälistä  rikollisuutta voi yksi maa torjua vaikka tekisi kuinka tiivistä yhteistyötä  pikkuruisten äärioikeiston ja populistipuolueiden kanssa?

Halla-aho yrittää luoda muualta Euroopasta tuttua asetelmaa: ”Me isänmaan ystävät, nuo globalistit.” Älkäämme ”me muut” menkö tuohon lankaan. Kansallinen identiteetti on meille kaikille tärkeä, mutta isänmaanrakkaus ja nationalismi ovat kaksi eri asiaa.

Halla-aho on väärässä myös siinä, että kansantalous on nollasummapeliä. Sillä hän ilmeisesti haluaa viestittää, että jokainen euro maahanmuuttajalle on euro pois omilta köyhiltä. Ei ole.

Euroopan muiden oikeistopopulistisen tavoin Halla-aho näkee  kaikki ongelmat maahanmuuton aiheuttamina. Siinä hän on väärässä, mutta oikeassa siinä,että  ongelmista pitää avoimesti puhua ja niistä on puhuttu.

Eivät psykiatritkaan enää selitä kaikkien potilaan ongelmien johtuvan lapsuudesta eikä maahanmuutto ole mikään kaikkien ongelmien äiti muuten kuin populistien propagandassa.

Jokunen viikko sitten kirjoitin, että  Timo Soinin historialliseksi saavutukseksi saattaa jäädä rasismin patoaminen Suomessa. Olin tosi väärässä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Liisalla ei ole kuin yksi ainoa totuus, kaikki muu on väärää totuutta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Taitaa olla melkoisen yksi lysti suurimmalle osalle suomalaisista, mitä mieltä Liisa on. Hänellä kun tuppaa vain tuuli huulia heiluttamaan.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Pullonhenki johda sinä meitä.

Juha Kuittinen

Olipa sosialistipopulistinen kirjoitus-

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Sitä yksinkertainen ajattelee, että kun samaa kakkua jaetaan useammalle, osuus naamaa kohti pienenee. Kiva kuulla, että näin ei ole.

Eilisen puheen kuunneltuani ymmärsin että Jussin mukaan maahanmuutto ei ole ainoa ongelma, mutta se pahentaa muita ongelmia. Hyvä että tämäkin käsitys tuli nyt oikaistua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yksinkertainen ei ehkä ymmärtänyt, että blogistin sanomana oli se, että kakku ei säily samansuuruisena erilaisten variaabeleiden alati muuttuessa. Yksi niistä on mm. maahanmuutto.

Muutoinkin kansantaloudessa rahan kierto on oleellisempaa kuin sen määrä. Keynes jo aikoinaan suositteli valtion perustamia työllisyystöitä, joista maksettaisiin palkkaa, vaikka työ olisi miltei tarpeetonta. Hän esitti sille matemaattisen perustan siitä kuinka rahan kierto generoi kaikille elintasoa.

Eero Mattila

Liisalta on ajatus hukassa samalla tavalla kuin SDPn johtoryhmältä yleensä. Keskittykää nyt ihan oikeasti omaan tekemiseen, palatkaa puolueen juurille, yrittäkää löytää sieltä jotain arvokasta - yrittäkää löytää arvoperusta.
Järkevät, käytännönläheiset sosialistit olisivat tarpeen tasapainottamaan maailmaa, mutta todellisuudesta vieraantuneet, tyhjää puhuvat marionetit tuhoavat koko puolueet - kuten monissa Euroopan maissa on jo käynyt.

- Herää Liisa! EU ei tule ratkaisemaan Suomen ongelmia, suomalaisten poliitikkojen tulee ratkaista ne.

Toimituksen poiminnat