Liisan lista

Salaisuusverhot revittävä alas

Yksi päättyneen Euroopan parlamentin  kauden saavutuksista on veronkierron ja veroparatiisien nousu politiikan esityslistalle. Kysyessäni asiasta ensimmäisen kerran komission puheenjohtajalta Barrosolta, vastaus oli  rehellinen, mutta karu:

- Komissiolle ei ole jäsenmaiden valtuutusta puuttua veroparatiisien toimintaan, Barroso vastasi.

Tilanne  on onneksi muuttunut.Vakava työ veronkiertoa ja veroparatiiseja vastaan on käynnistynyt.Työ on hidasta, sillä tunnettua on, että monissa EU: n jäsenvaltioissa hyysätään veronkiertäjiä ja veroparatiiseja.Lontoon City on esimerkiksi  veroparatiisiverkoston keskeinen paikka.

Veroparatiisit  näivettävän Euroopan sosiaalista mallia ka syövät hyvinvointivaltion moraalista ja taloudellista perustaa.Veropohja kapenee ja vähenevät verotulot heijastuvat vähenevissä palveluissa ja sosiaaliturvan leikkauksissa. on arvioitu, että Eurooppa menettää veronkiertoon ja veroparatiiseihin  yhtä paljon kuin kaikkien EU- maiden terveysmenot yhteensä.

SDP:n  puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on pitänyt asiaa kiitettävästi esillä.Hän on sitkeästi vaatinut kansainvälistä lainsäädäntöä verovälttelyn kuriin saattamiseksi.

Yhteistyö, tietojenvaihto ja avoimuus ovat aseita  taistelussa veroparatiiseja vastaan . Salaisuuden verhot on revittävä alas.Finanssivero olisi yksi täsmäase, kun rahavirrat tulisivat verottajan tietoon.

Suomi ei ole tunnetusti  lähtenyt mukaan  rahoitusmarkkinaveroon. Asia kuitenkin etenee.Valmistelun ulkopuolella ovat vain Kypros, Luxemburg, Malta, Irlanti ja Hollanti . Demarien pitäisikin nostaa asia uudelleen hallituksessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Matias Härkönen

Jospa kokeiltaisiinkin laskea veroja, työnantajamaksuja ja muita kuluja, jotta työ olisi kannattavaa ja ihmisille töitä. Nykyinen malli kun suorastaan kannustaa tekemään pimeästi. Vois olla, että pimeä työ vähenis ja työpaikkojakin syntyisi.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Verotus tuskin muuttuu tällä nykymenolla,todennäköisesti vain kiristyy. Unionin kankea systeemi ei tahdo saada mitään aikaiseksi,eikä aikaa enää ole. Siksipä olis syytä erota EU:sta ja laittaa verotus uusiksi. Leikkauksilla ostovoima vähenee ja yhä syvempi lama uhkaa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tauno Vornanen kirjoittaa asiaa.

Suomen ei tarvitse erota EU:sta. Yksipuolinen irrottautuminen EU:sta riittää, koska Suomen jäsenyydessä tapahtui useita valtiopetoksia.

Liisa Jaakonsaaren pitäisi silloisena kansanedustaja olla niistä tietoinen. Jaakonsaaren on hyvä syyttää ongelmista EU:ta.

Lukijoita informoiden

Jorma Jaakkola
http://jormajaakkola.fi

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiinnitän huomiota aiheeseen:

"Salaisuusverhot revittävä alas"

Ensimmäiseksi Suomen lähihistorian salaisuusverhot on heti revittävä alas.

Suomen nykyinen tilanne johtuu päätöksenteosta, joka löytyy salaisesta pöytäkirjasta 16/1993 20.12.1993 ja salaisesta liitemuistiosta 107571993 19.12.1993.

Kyseisistä asiakirjoista löytyy syy Suomen tarpeettomiin velvoitteisiin euro-kriisissä ja ensi kuussa allekirjoitettavaan NATO-sopimukseen.

Korkein hallinto-oikeus vahvisti kyseisten asiakirjojen salassapidon 17. lokakuuta 2000.

Pöytäkirja muistioineen pitää sisällään Maastricht-aiheiden (liittovaltion) hyväksymisen ehdoitta.

EMU on pykälä 6. YUTP eli yhteisön ulko- jaturvallisuuspolitiikka on pykälä 7.

Suora linkki mapistani skannatuihin asiakirjoihin - pöytäkirja ja liitemuistio löytyy osoitteesta http://jormajaakkola.fi/Taustatietoa

Dokumentointia Satanen.com'issa
Salaiset EU-pöytäkirjat
http://www.satanen.com/index.php?k=yleista&sivu=po...

Pöytäkirja
http://www.satanen.com/kuva.php3?sivu=poytakirja

Liitemuistio
http://www.satanen.com/kuva.php3?sivu=pitka

KHO:n ratkaisu
http://www.satanen.com/kuva.php3?sivu=paatos

Koosteeni YUTP:stä, Natosta ja Venäjän kanssa tehdystä naapuruussopimuksesta ProMerit.netissä:
http://www.promerit.net/2014/03/yyan-jatko-naapuru...

Avoimuusterveisin

Jorma Jaakkola
Kokoomus
http://jormajaakkola.fi

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tietysti siirtymällä yksinkertaisempaan verojärjestelmään ja luomalla suoraviivaisemman verotuskäytännön olisi mahdollista saada kertymät kohdalleen vähemmälläkin verottamisella. Viro on oikein hyvä esimerkki jossa verotus on niin yksinkertaista että käytännössä vain rikolliset kiertävät veroja. Lisäksi siellä hallitus on ottanut määrätietoiseksi tavoitteeksi verojen laskemisen entisestään.

Suomessa taas paisunut byrokraattien armeija kehittelee lisäveroja sekä lisäsäädöksiä joilla kiusata palkansaajia ja etenkin yrittäjiä, siinä missä auringonlaskun puolueiden poliitikot vaativat lisää veroja yleisen hyvän nimissä. Sääntely, verotus ja byrokratia ovat suosittuja aiheita, mutta kukaan ei puhu työllistämisen edellytyksistä, yrittäjän arjesta saati siitä kuinka kavenevat mahdollisuudet Suomessa oikeasti on vaurastua omalla työllään. Jos pääsee sinun laillasi verorahoista maksettavan "ansion" piiriin ja päätyönä on jaella muiden rahoja omille äänestäjille, niin sitten saattaa varallisuutta kertyä. Sinä tosin olit liian pihi laittaaksesi niitä edes omaan vaalikampanjaasi. Häpeäisit.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Toki on hyvä, että epäkohtiin puututaan, mutta voisihan sitä myös omaakin tonttia siivota (sivistyneessä poliittisessa kulttuurissa Urpilainen taitaisi olla jo rivikansanedustaja).
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jouko Silvennoinen

Liisa tahtoo eliittikukkahattutätikerholaisten jatkopestin ihmemaahan, toivottavasti hänellä on jo kaulahuvi hyvin.

Toimituksen poiminnat